+86-21-55090806

Email: lingw@neweyes.com.cn

Изложба
Начало > Изложба > Съдържание

Какво представлява разделителят на лъча?

Устройствата за разделяне на лъча са оптични устройства, които разделят лъча светлина на два или повече светлинни лъча, което е ключова част от повечето интерферометри. Обикновено се състои от метален филм или диелектричен филм.

Най-често срещаната форма е куб, направен от две триъгълни стъклени призми, залепени заедно върху субстрат, използвайки полиестерни, епоксидни или уретанови лепила. Дебелината на слоя смола се регулира, така че половината от (определена дължина на вълната) светлина, която се просмуква през един "порт" (т.е. куб-страничен), се отразява, а другата половина непрекъснато се предава поради пълно вътрешно отражение. Поляризиращите структури за лъчи, като призмите Wollaston, използват брефриращи материали, за да разделят светлината на различни поляризирани светлинни лъчи.

Друг дизайн е да се използва огледало с половин сребристо, парче стъкло или пластмаса, чисто, тънко метално покритие, което сега е обикновено алуминиева пара, алуминиева. Дебелината на депото се контролира така, че частта (обикновено половината) от светлината, която се подава под ъгъл от 45 градуса и която не се абсорбира от покритието, се предава и останалата част се отразява. Много тънки полу-сребърни огледала за фотография обикновено се наричат ​​огледала за пелени. За да се намали загубата на светлина, дължаща се на абсорбцията на отразяващото покритие, са използвани така наречените "швейцарски сирена". Първоначално те бяха перфорирани, силно полирани метални листове за постигане на желаната отражение и пропускливост. След това металът се изплисква върху стъклото, за да образува прекъснато покритие или малка площ от непрекъснато покритие се отстранява чрез химическо или механично действие, за да се създаде много буквално "полу-сребърна" повърхност.

Вместо метално покритие може да се използва дихроично оптично покритие. В зависимост от естеството си съотношението отражение към предаване ще варира като функция на дължината на вълната на настъпващата светлина. За някои елипсовидни рефлекторни прожектори се използват греди за разпръскване на нежелани инфрачервени (термични) лъчения и изходни клеми в лазерната структура.

Третият тип снопче за лъчи е дихроично огледално призматично устройство, което използва дихроично оптично покритие за разделяне на падащия лъч в множество спектрално различни изходни греди. Такива устройства се използват в три-цветни тръбни видеокамери и трицветни цветни филмови фотоапарати. Понастоящем се използва в съвременните три CCD камери. Оптично подобната система се използва като обратна страна за комбинирания лъч в три-LCD проектор, в който светлината от три отделни монохромни LCD дисплея се комбинира в едно пълноцветно изображение за проекция.

Сплитери за едномодови влакна за мрежите PON използват еднопосочно поведение за разделяне на лъча. Разделителите са "снадени" на X чрез разделяне на двете влакна.

Използването на единичен обектив и единична точка на експозиция за улавяне на изравняването на огледалата или призмите на стереоскопичната двойка понякога се нарича "сплитер на лъча", но това е неправилно използване на думите, защото всъщност са двойки перископи, които пречупват Светлината не е извън съвпадението. В някои редки случаи на прикрепяне на стерео фотография огледалото или призматичният блок изпълняват противоположната функция като гръмозаглушителя, като препокрината тема позволява директно производство на релефно триизмерно изображение от два различни перспективни изгледа чрез цветен филтър или чрез бързо променяне жалузи Поръчка 3D видео.


Шанхай New Eyes Medical Inc. е цялостна корпорация, интегрираща множество сектори като медицински инвестиции, управление, цифрово офталмологично оборудване, производство и генерален агент около Китай на американските TTI цифрови продукти с висока дефиниция. Уменията, създадени от Neweyes, са Fundus Camera ; Оптометрични съоръжения ; Офталмологичен микроскоп ; Slit Lamp , са спечелили авторските права на народна република Китай.

Повече информация за хирургичния микроскоп : http://www.eyesmed.com/fundus-camera/


Шанхай нови очи медицински Inc